Zeytinyağlı Bakla Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze bakla
- 2 adet orta uzunluk soğan
- Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı, su
- Tuz
- Karabiber
Zeytinyağlı Bakla Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soğanları yemeklik doğrayın.
- Zeytinyağında soteleyin.
- Baklayı ayıklayıp istediğiniz boyutta doğrayın ve yıkayın.
- Soğanın üzerine salçayı ekleyip karıştırın ve baklayı ekleyip karıştırın. Suyunu ekleyip orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.
- Baharatları ek edip altını kapatıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.