Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağlı Bakla
0
70

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
zeytinyagli-bakla.jpg

Zeytinyağlı Bakla Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kilo bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon
  • 1 adet küp şeker
  • Tuz
  • Dereotu

Zeytinyağlı Bakla Tanımı Yapılışı

  1. Baklalar yıkanır, ayıklanır limonlu suya konur.
  2. İnce kıyılan soğan ve sarımsak yağda kavrulur.
  3. Kavrulan soğanın üzerine suyu süzülüp tekrar yıkanan baklalar eklenir ve 10 dakika kavrulur.
  4. Kavrulan baklaların üzerine yarısına gelecek halde su eklenir tuz ve şekeri de ekledikten sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
  5. Pişen baklalar başka bir tabağa alınır birinci sıcaklığı geçtikten sonra üzerine ince kıyılmış dereotu eklenir ve soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.
 
858,496Konular
982,184Mesajlar
30,118Kullanıcılar
frozen2323Son üye
Üst Alt