![zeytinyagli-bakla.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/14/zeytinyagli-bakla.jpg)
Zeytinyağlı Bakla Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo bakla
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limon
- 1 adet küp şeker
- Tuz
- Dereotu
Zeytinyağlı Bakla Tanımı Yapılışı
- Baklalar yıkanır, ayıklanır limonlu suya konur.
- İnce kıyılan soğan ve sarımsak yağda kavrulur.
- Kavrulan soğanın üzerine suyu süzülüp tekrar yıkanan baklalar eklenir ve 10 dakika kavrulur.
- Kavrulan baklaların üzerine yarısına gelecek halde su eklenir tuz ve şekeri de ekledikten sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
- Pişen baklalar başka bir tabağa alınır birinci sıcaklığı geçtikten sonra üzerine ince kıyılmış dereotu eklenir ve soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.