Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağlı Bakla
0
46

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
zeytinyagli-bakla.jpg

Zeytinyağlı Bakla Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kilo bakla
  • 2 tane soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Dereotlu (baklanın olmazsa olmazı)
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber
  • Zeytinyağı
Üzeri için;
  • Yoğurt

Zeytinyağlı Bakla Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle güzelce yıkadığımız ve doğradığımız baklayı haşlıyoruz. Ne çok pişmiş ne de sert bir kıvamda olacak.
  2. Haşlanan baklayı süzüyoruz lakin suyunun hepsini dökmeyelim 1 çay bardağı kadar ayıralım.
  3. 2 orta uzunluk soğanı ister küp küp ister uzun uzun doğrayalım ve tencereye alalım.
  4. Sarımsakları da ekleyelim.
  5. Zeytinyağını da ek edip soğanların rengi dönene kadar kavuralım.
  6. Çabucak sonrasında baklayı ek edelim baharatlarını da koyup biraz kavuralım.
  7. 1 çay bardağı süzdüğümüz bakla suyunu ek edelim.
  8. Doğradığımız dereotunu da atıp suyunu çekene kadar kısık ateşte bırakalım.
  9. Pişen baklanın üzerine yoğurt koyup servis edebilirsiniz.
Acayip lezzetli bir yemek; tabi bakla severler için. Afiyet olsun ????.
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt