![zeytinyagli-bakla.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/03/12/zeytinyagli-bakla.jpg)
Zeytinyağlı Bakla Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo bakla
- 2 tane soğan
- 3 diş sarımsak
- Dereotlu (baklanın olmazsa olmazı)
- Karabiber
- Tuz
- Pulbiber
- Kırmızı toz biber
- Zeytinyağı
- Yoğurt
Zeytinyağlı Bakla Tanımı Yapılışı
- Öncelikle güzelce yıkadığımız ve doğradığımız baklayı haşlıyoruz. Ne çok pişmiş ne de sert bir kıvamda olacak.
- Haşlanan baklayı süzüyoruz lakin suyunun hepsini dökmeyelim 1 çay bardağı kadar ayıralım.
- 2 orta uzunluk soğanı ister küp küp ister uzun uzun doğrayalım ve tencereye alalım.
- Sarımsakları da ekleyelim.
- Zeytinyağını da ek edip soğanların rengi dönene kadar kavuralım.
- Çabucak sonrasında baklayı ek edelim baharatlarını da koyup biraz kavuralım.
- 1 çay bardağı süzdüğümüz bakla suyunu ek edelim.
- Doğradığımız dereotunu da atıp suyunu çekene kadar kısık ateşte bırakalım.
- Pişen baklanın üzerine yoğurt koyup servis edebilirsiniz.