Zeytinyağlı Bakla Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kg taze bakla
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ (zeytinyağında ekledim)
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Az tuz
- 1 kesme şeker
- 1 tutam dereotu
- Sarımsaklı yoğurt
- Pul biber
Zeytinyağlı Bakla Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Baklayı yıkayıp doğruyoruz.
- Soğanı yağla ocağa alıp soğanlar ölene dek pişirip baklayı ekliyoruz.
- 1 fincan su ekliyoruz .
- Kapağını kapatıp 10- 15 dk kadar pişirilir.
- Sonra salça, 1 çay bardağı kadar suyla karıştırıp ekliyoruz .
- Şekeri tuzu da ekleyip tekrar pişiriyoruz .
- Kaynanaya başlayınca altını kısıp kıvama geldiğinde ocaktan alıyoruz .
- Tencerenin kapağını açıp soğutuyoruz, isteğe nazaran üzerine sarımsaklı yoğurt dereotu ile servis edebilirsiniz afiyet olsun????.