Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo bamya
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- Yarım yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pulbiber
- Zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- 4 su bardağı kaynar su
Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bamyaları ayıklayalım bol su ile yıkayalım.
- Sonrasında küçük küçük doğradığımız soğanı zeytinyağında soteleyelim içine ince ince doğranmış biberleri ek edelim ve kavurmaya devam edelim.
- Akabinde rendelenmiş domates ve salça ekleyelim biraz da bu formda kavuralım.
- Ve son olarak bamyaları ek edip 5-6 dakika kadar çok karıştırmadan kavuralım.
- Baharatını tuzunu ve limon suyunu ekleyip kaynar su ek edelim kaynadıktan sonra altı kısık bir formda pişirelim.
- Mutlaka uzama olmuyor.
- Pişme esnasında kaşık vurmamaya dikkat edelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun .