Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram taze bamya
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım limon
- Tuz
- Karabiber
- Kaynar su
Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bamyaları yıkayıp temizleyelim.
- Soğanları tencereye alıp zeytin yağında kavuralım.
- Yemeklik doğradığımız domatesi ve salçayı ekleyip karıştıralım.
- Bamyaları da tencereye koyup karıştıralım.
- Üzerine yarım limonun suyunu dökelim.
- Biraz kavrulduktan sonra bamyaların üzerini 1-2 parmak geçecek kadar kaynar su dökelim.
- Tuz ve baharatlarını da ayarladıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.