Zeytinyağlı Bamya Tanımı İçin Gereçler
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- Yarım kilo bamya
- 3 adet soğan
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarın yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet limon
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 5 su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Bamya Tanımı Yapılışı
- Tencereye yağ ve doğranmış soğanı alarak kavuralım.
- Soğanlar kavrulduktan sonra salçalarla birlikte küçük küp formunda doğranmış domatesi (kabuğu soyulmuş) ekleyelim.
- Salça ve domates biraz kavrulduktan sonra bamyaları baharatları ve limon suyunu ekleyip 5 dakika kavuralım.
- En son sıcak suyu ekleyip orta ateşte 45 dakika pişirelim. Afiyet olsun.