
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram barbunya (Ayıklanmış)
- 1 adet havuç (Büyük boy)
- 1 adet patates (Büyük boy)
- 1 adet soğan
- 1 adet sarımsak
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet küp şeker
- Tuz
- Maydanoz (Süslemek için)
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bu pilaki kusursuz, doyurucu, vitamin deposu, yanına ek yemek gerekmeden tam öğünlük yemek.
- Barbunyaları kabuklarından temizleyelim, tencereye dökelim, üzerini geçecek formda su ekleyip 10 dakika haşlayalım, farklı bir tenceremize yağı dökelim.
- Soğanı ve sarımsağı pembeleşene dek kavuralım, küp küp doğranmış havuç ve patatesi dökelim, 4-5 dakika soteleyelim, salçayı ve barbunyaları ekleyip karıştıralım, şeker ve tuzunu dökelim, suyunu ek edelim.
- Kısık ateşte kapağı kapalı halde barbunyalar yumuşayana kadar denetimi pişirelim, akabinde servis tabağına alalım, üzerine dilerseniz tekrar zeytinyağı gezdirebilirsiniz, maydanozla süsleyip afiyetle yiyin.