teknolojiuzmani
FD Üye

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı barbunya
- 2 tane küçük patates
- 1 tane büyük havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 tane orta boy soğan
- Yarım yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı domates (Yazdan hazırlanmış )
- Şeker
- Tuz
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak barbunyayi tencereye alalım, sıcak su ekleyerek 10 dakika haşlayın ve sonra suyunu süzelim.
- Tencereye zeytinyağı alınır, soğanlar yemeklik doğranır, biraz zeytinyağında sotelenir.
- Küp küp doğradığımız havuçları ekleyelim, 5 dakika kadar kavuralım.
- Domatesleri ekleyip, sarımsağı rendeleyip, ekleyin.
- Domatesler suyunu çekene kadar kavuralım. Salçamızı ekleyelim karıştıralım.
- Son olarak barbunya ve patatesleri tenceremize ilave edip, üzerini geçecek kadar soğuk suyu katalım.
- Tuz ve şekeri ayarladıktan sonra pişmeye bırakalım.
- Barbunyalarımız yumuşayana kadar pişirilir ????.
- Piştikten sonra ocağın altını kapatıp kapağı kapalı bir şekilde servis yapana kadar bekletilir.
- Son olarak servis tabağına alındıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirilir.
- Soğuk olarak servis yapılır???????? Afiyet olsun ???????? Barbunya pilaki yaklaşık yarım saatte pişti ????