
Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kg barbunya ( akşamdan ıslatılmış )
- 1 yemek kaşağı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kırmızı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşağı tuz
- 1 çay kaşağı kimyon
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı şeker
- Göz kararı zeytin yağı
- Büyük uzunluk soğan
- Gereğince su
Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tanımı Yapılışı
- Akşamdan ayıklayıp yıkayıp ıslatmış olduğum barbunyayı tekrar yıkayıp bir tencereye alalım.
- Göz kararı sıcak su ek edip kaynatalım.
- Yumuşayan barbunyayı ocaktan alalım.
- Bir tavaya küp, küp, doğradığımız, soğanı, sarımsağı koyup kavuralım.
- Salça ek edip kavuralım tencereden barbunyanın suyundan birkaç kaşık alıp kavrulan soğana ek edip karıştıralım.
- Tencereye ek edelim ( barbunya tenceresine ).
- Tuz, kimyon ,şeker ekleyelim kısık ateşte biraz daha kaynatalım.
- Kaynayan yemeğimize tereyağı ek edip kapatalım ocağı dinlensin yemek.
- Tere yağını bu form ek ederseniz efsane lezzet verir.
Not :barbunyayı yüksek ateşte kaynatmayın yavaş kaynarsa soyulmaz.