Zeytinyağli Barbunya Tanımı İçin Gereçler
- 2,5 su bardağı kuru barbunya (Akşamdan ıslatılmış)
- 2 adet kırmızı soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet sarımsak rendesi
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 domates rendesi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 litre su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Zeytinyağli Barbunya Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel akşamdan ıslattığınız barbunyaları 20 dakika kaynatın.
- Akabinde bi tencerede doğranmış soğanı, sarımsak rendesini ve doğranmış havucu sıvı yağ da kavurun.
- Akabinde salçaları ekleyin ve kavurun. Çabucak sonra domatesleri de ekleyin.
- Kaynatılmış ve süzülmüş olan barbunyalarıda kavrulan harcımızla birleştirin.
- Zeytinyağını ve baharatlarını da koyduktan sonra tekrar bi karıştırın ve suyunu ekleyip kaynatın.
- Yaklaşık 45 dakika orta ateşte pişirin.
Afiyet olsun.