elektronikci
FD Üye
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo taze barbunya (yazdan buzlukta muhafaza etmiştim onu kullandım)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tane kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 tane patates
- 2 tane havuç
- 2 tane domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2-2,5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Diyete destek veren vitamin deposu şahane bir yemek????
- Öncelikle barbunyaları ayıklayıp yıkayalım tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edip 10 dakika kadar haşlayalım.
- Ayrı bir tencereye zeytinyağını alalım üzerine küçük doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsağı ilave edelim biraz kavuralım.
- Üzerine küp doğranmış patates ve havuçları da ilave edelim.
- Salçayı ekleyip biraz kavuralım.
- Haşlanmış barbunyayı tencereye ilave edelim.
- Üzerine rendelenmiş domates,tuz ve toz şekeri ilave edip suyunu ekleyelim .
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakalım.
- Pişen yemeğimizi biraz dinlendirdikten sonra dilerseniz maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.