Zeytinyağlı Barbunya Tanımı İçin Materyaller
- 2 kilo barbunya
- 2 orta uzunluk soğan
- 2 domates
- 1 yeşil biber
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı zeytinyağ
- İsteğe nazaran
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Barbunyalarımızı ayıklıyoruz. Siyah suyu çıkması için evvel uygun bir tencerede 10 dk kadar haşlıyoruz.
- Bu esnada soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp yağla pembeleşinceye kadar tencerede kavuruyoruz.
- Pembeleşen soğanlarımıza doğradığımız domates ve biberleri (Ben şişe domatesi ve biberi kullandım) de koyup biraz pişiriyoruz ve üzerine barbunyalarımızı ekliyoruz.
- Baharatlarımızı da ekliyoruz. Suyunu da ekleyip 10 dk kadar düdüklüde pişiriyoruz.
- Tencerem fissler olduğu için bu kadar az pişiriyorum siz barbunyalar yumuşayana kadar pişirebilirsiniz ???? afiyet olsun.