elektronikci
FD Üye
Zeytinyağlı Beyaz Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı barbunya
- 1 büyük boy havuç
- 1 orta boy patates
- 1 küçük kırmızı biber
- 1 soğan
- 1 orta boy domates
- 1 büyük diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 1 büyük tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 300 ml su ( büyük su bardağı )
- Ayriyetten barbunyayı bekletmeye su
Zeytinyağlı Beyaz Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Barbunyayı bir gece öncesinden veya sabah erkenden soğuk suda bekletelim.
- Süzüp barbunyayı yaklaşık 40-45 dk orta ateşde haşlayın.
- Zeytinyağda soğan ve sarımsağı kavuralım. Ardından havuç, patates ve biberi ekleyip kavuralım biraz daha.
- Salçamızı, domateside ekleyip en sonda haşlanmış barbunya ve tuzu dökelim üstüne.
- Hepsini birbirine karıştırıp üstüne suyumuzu ekleyip bir 30 dk daha orta ateşde üstü kapalı pişirelim.