Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

*12 kg orta boy biber dolması ( 10 adet )
*3 adet *orta boy kuru soğan ( 2 su iç harç diğeri biberlerin yanına )
*1 su bardağı dolu kırık pirinç
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı kuru nane
*2 adet domates ( biri şapka için diğeri rende )
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay kaşığı toz kırmızı biber
*14 çeyrek demet maydanoz
*34 yaprak çiğ nane

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Yapılışı Kuru soğanlar yemeklik doğranır yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur
Soğanlar kavrulurken domatesin biri rendelenip içine atılır ,pirinçler yıkandıktan sonra ilave edilir ,kısık ateşte biraz kavrulur Ben 1 çay bardağı su koyuyorum ,isteğe bağlı yapışıyor Baharatlar atılır tuz koyulur
Biraz karıştırdıktan sonra altını kapatıp maydanozlar ilave edilir ve bir kaç yaprak çiğ nane doğranır ,ayıklanmış biberlere doldurulur, diğer domates biberlerin üstüne şapka yapıp uygun bir tencereye dizilir Ben içine bir kaç adet sarımsak ve ve bir küçük baş soğan ilave ediyorum, biberlerin yarısına kadar su ve diğer yarım çay bardağı zeytinyağı dökülüp pişmeye bırakılır, afiyet olsun

Similar threads

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler *56 adet orta büyük boy biber *2 orta boy kuru soğan *1 su bardağı pirinç *1 çay kaşığı tarçın *1 tatlı kaşığı karabiber *1 yemek kaşığı dolusu toz şeker( isteğe göre arttırıp azaltılabilir) *Yarım demet maydanoz *1 kaç dal taze nane *1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Zeytinyağlı biber dolması nasıl yapılır? Zeytinyağlı Biber Dolmasının Malzemeleri; Yarım kg dolmalık biber 1 su bardağı pirinç 3 adet soğan 1 adet domates 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı toz şeker 1,5 su bardağı sıcak su Yarım demet nane Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler *Yarım kilo dolmalık biber *1 su bardağı pirinç *1 büyük soğan *1 domates *1012 dal maydanoz *89 yaprak taze nane *5 dal dereotu *1 tatlı kaşığı salça *Tuz *Karabiber *3 yemek kaşığı zeytinyağ Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Bulgurlu Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler *8 adet yeşil dolmalık biber *2 adet domates *1 su bardağı pilavlık bulgur *1 kuru soğan *1 tatlı kaşığı biber salçası *1 tatlı kaşığı domates salçası *Maydanoz taze nane *Kimyon *Pul biber *Kuru nane *Tuz *Karabiber *Şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler *14 adet dolmalık biber *1 su bardağı pirinç *2 su bardağı bulgur *1 adet büyük boy kuru soğan *Yarım çay bardağı zeytinyağı *Maydanoz *2 yemek kaşığı salça *1 adet et bulyon *1 adet domates *Pul biber sosu için : *1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
858,505Konular
982,838Mesajlar
33,078Kullanıcılar
uguroguz1Son üye
Üst Alt