
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 6 tane dolmalık biber
- Zeytinyağı
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 1 büyük soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tane domates rendesi
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı sumak
- Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
- Öncelikle iç pilavını hazırlıyoruz.
- Küçük küçük doğradığımız soğanları ve sarımsağı zeytinyağıyla kavuruyoruz.
- Biber ve domates salçasını da ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
- 1 domates rendesini ekleyip bir kaç tıp karıştırıyoruz.
- Pirinç ve bulguru ekleyip birbirine karışmasını sağlıyoruz.
- Tuzu ek edip karıştırıyoruz ve 1 su bardağı su ekliyoruz.
- Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyunu çekince ocağı kapatıp ince ince doğradığımız maydanozu ve baharatları ek ediyoruz.
- İsteğe nazaran nar ekşisi de ekleyebilirsiniz.
- İç harcımızı hazırladıktan sonra biberleri güzelce yıkayıp içini temizliyoruz.
- Kestiğimiz üst kısımları atmayalım ki kapak olarak kullanalım.
- Hoş bir imgesi oluyor fakat isteyen domatesi kapak olarak kullanabilir.
- Güzelce temizlediğimiz biberleri tuzlu su yapıp içine atıyoruz ki tuz her yerine eşit dağılsın.
- Biberleri harcımızla doldurup tencereye diziyoruz. Ben kapaklı borcamda pişirdim.
- Doldurduğumuz biberlerin üzerine tuz serpip çokça zeytinyağı gezdiriyoruz.
- Biberlerin yarısına gelecek halde su koyup ocağa alıyoruz.
- 25 dk kadar orta ateşte pişiriyoruz.
- Sonrasında evvelce ısıttığımız fırına alıyoruz ve 15 dk kadar üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Tabi ki denetimli pişirmekte yarar var. Yoğurtla servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.