Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo dolmalık biber
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- Çeyrek demet taze nane
- Çeyrek demet dereotu
- Çeyrek demet frenk maydanozu (şart değil varsa)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı toz sumak
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz sumak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle biberleri temizleyelim.
- Ben üst kısmını bıçakla kesip domates yerine onu kapatmayı tercih ediyorum.
- Yıkadığımız biberleri tencereye yerleştirip içerlerine tuz serpiştirin.
- Başka bir kapta yıkadığımız pirinçi ve bulguru alalım.
- Üzerine baharatları, zeytinyağını, salçaları, ince doğranmış yeşillikleri ve ince doğradığımız soğanı ekleyip karıştıralım.
- İç harcımızla biberleri dolduralım.
- Üzerine kapakları kapatalım.
- Sosu için; Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın dolma biberin üzerine dökelim.
- Evvel kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Akabinde evvelce ısıtılmış 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.