Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 su bardağı kırıkı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tarçın ( isteğe göre)
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
- 1 adet büyük uzunluk domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- 1 adet küçük uzunluk domates
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Dolma biberler kapak kısımları dikkatlice kesilir ve yıkanır.
- İç harcı için soğanlar yemeklik küp küp doğranıp kavrulur. Rendelenen domates eklenir. Yıkanıp süzülen pirinç eklenir ve yavaşça kavrulur. Tuz ve baharatlar kuş üzümü ve dolmalık ( çam ) fıstığı eklenir. En son maydanoz eklenir ve karıştırılır. Ocaktan alınır.
- Dolmaların içleri doldurulur ve üzerlerine domates modülleri eklenir.
- Tencereye dizilir yarım çay bardağı zeytinyağı eklenir.
- Tencerenin yarısına kadar dikkatlice su eklenir. 30 dk kısık-orta ateşte pişirilir.