Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
(30 adet küçük dolmalık biber için)
- 30 küçük dolmalık biber
- 4 orta boy soğan
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1/2 (yarım) su bardağı kadar zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 (yarım) türk kahvesi fincanıyla kuş üzümü
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kuru nane
- 3-4 dal maydanoz
- 3-4 dal taze nane
- 1 domates (dolmalara kapak için)
- 1 su bardağı sıcak su (iç malzemesini pişirirken)
- 1-1, 5 su bardağı sıcak su (dolmaları pişirirken)
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Dolmalık biberler temizlenir, yıkanır.
- Tencereye alınan zeytinyağında küçük doğranan soğanlar sararıncaya kadar kavrulur.
- Şeker, tuz, kuş üzümü ve baharatlar eklenir.
- Yıkanan pirinçler de ilave edildikten sonra 1-2 dakika kavrulur.
- 1 su bardağı sıcak su eklenir; tadı tuzu kontrol edilir ve 3-4 dakika pişmeye bırakılır.
- Tencerenin altı kapatılınca yıkayıp doğradığımız maydanoz ve nane yaprakları ilave edilir, karıştırılır; biberler doldurulur.
- Tencereye alınan biberlerin üzerine kesilen domateslerden kapak yapılır.
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir.
- Eklenen 1 su bardağı sıcak su ile pişmeye bırakılır. (pişmezse ayrıca sıcak su ilave edilir. )
- Pişen dolmalar ılık ılık ya da soğuk servis edilir.Afiyet olsun.