teknolojiuzmani
FD Üye
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 20 adet orta büyüklükte dolma biber
- 3 su bardağı baldo pirinç
- 3 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 kahve fincanı kuş üzümü
- 1 kahve fincanı çam fıstığı
- 1 büyük domates rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 tutam taze nane
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı yeni bahar
- 2 tatlı kaşığı kadar toz kuru nane
- 2 adet domates (biberlerin üzerini kapatmak için)
- 3,5 su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak pirinci yıkayalım. Kuru soğanı yemeklik doğrayalım, zeytinyağını tencereye koyalım, soğanları ek edip, sararana kadar kavuralım. Fıstıkları da ek edelim.
- Fıstıklar da biraz sararınca rende domatesi ve salçayı ek edip bir kaç dakika da bu biçimde kavuralım pirinci ek edelim ve 5-6 dakika da bu formda kavuralım.
- Yıkadığımız kuş üzümünü ek edelim kaynamış üç buçuk bardak sıcak suyu ek edelim ve baharatlarını ekleyelim, kısık ateşte suyunu çekince ocağı kapatalım demlenmeye bırakalım.
- Maydanoz, dereotu ve taze naneyi doğrayıp, en son ek edelim. Dolma biberleri üzerinde boşluk kalacak biçimde yarım dolduralım üzerlerine.
- Kestiğimiz domatesleri kapak yapalım tencereye dizelim. Biberlerin yarısını biraz geçecek biçimde sıcak su koyup birazda üzerine zeytinyağı gezdirelim yarım açık ocakta pişirelim ????????