Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması
0
36

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
zeytinyagli-biber-dolmasi.jpg

Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 adet dolmalık biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 büyük uzunluk domates
  • 1-2 kol maydanoz
  • 1 çay kaşığı beyaz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen yahut kekik
  • 1 türk kahvesi fincanı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Dolmalık biberleri güzelce yıkayarak içlerini temizleyelim.
  2. Pirinci yıkayıp süzgece alalım.
  3. Yarım çay bardağı zeytinyağı ile yemeklik doğranmış soğanları kavurmaya başlayalım. Soğanlar yumuşamaya başlayınca pirinci alıp kavurmaya devam edelim.
  4. 1 doğranmış domatesi ekleyelim. (diğer domates, biberlerin üstünü kapatmak için kullanılacak. ).
  5. Bütün baharatları ve tuzu ek ederek orta ateşte karıştıralım.
  6. En son maydanozu ekleyelim.
  7. Dolmaların içine harcı dolduralım. Dolmanın yarısından biraz daha fazla olacak. Asla tam doldurmuyoruz. Benim biberlerim büyük olduğu için 7 adet çıktı. Sizin biberleriniz küçükse bu sayı değişebilir.
  8. Dolmalarımızın üzerine domates dilimlerini kapatalım.
  9. Tencereye dizdiğimiz dolmaların yarısına gelecek kadar su eği yapalım.
  10. Yarım çay bardağı zeytinyağını dolmalarım üzerinde gezdirelim.
  11. Ben dolmaların üstüne 2 dis sarımsağı minik dilimlere bölerek ekledim. Ve dolmaların üzerine pulbiber+karabiber eği yaptım. Siz de tercihinize nazaran baharatlarda değişiklik yapabilirsiniz.
  12. Kapağı kapalı bir biçimde, orta ateşte biberler yumuşayana kadar pişsin.
  13. Suyu biterse ek edebilirsiniz.
  14. Soğuduktan sonra servis ederseniz tadı tam oturmuş olacaktır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,228Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt