Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 7 adet dolmalık biber
- 2 adet kuru soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 2 büyük uzunluk domates
- 1-2 kol maydanoz
- 1 çay kaşığı beyaz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen yahut kekik
- 1 türk kahvesi fincanı kuş üzümü
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Dolmalık biberleri güzelce yıkayarak içlerini temizleyelim.
- Pirinci yıkayıp süzgece alalım.
- Yarım çay bardağı zeytinyağı ile yemeklik doğranmış soğanları kavurmaya başlayalım. Soğanlar yumuşamaya başlayınca pirinci alıp kavurmaya devam edelim.
- 1 doğranmış domatesi ekleyelim. (diğer domates, biberlerin üstünü kapatmak için kullanılacak. ).
- Bütün baharatları ve tuzu ek ederek orta ateşte karıştıralım.
- En son maydanozu ekleyelim.
- Dolmaların içine harcı dolduralım. Dolmanın yarısından biraz daha fazla olacak. Asla tam doldurmuyoruz. Benim biberlerim büyük olduğu için 7 adet çıktı. Sizin biberleriniz küçükse bu sayı değişebilir.
- Dolmalarımızın üzerine domates dilimlerini kapatalım.
- Tencereye dizdiğimiz dolmaların yarısına gelecek kadar su eği yapalım.
- Yarım çay bardağı zeytinyağını dolmalarım üzerinde gezdirelim.
- Ben dolmaların üstüne 2 dis sarımsağı minik dilimlere bölerek ekledim. Ve dolmaların üzerine pulbiber+karabiber eği yaptım. Siz de tercihinize nazaran baharatlarda değişiklik yapabilirsiniz.
- Kapağı kapalı bir biçimde, orta ateşte biberler yumuşayana kadar pişsin.
- Suyu biterse ek edebilirsiniz.
- Soğuduktan sonra servis ederseniz tadı tam oturmuş olacaktır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.