Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet soğan
- 1 adet havuç
- 4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı su
- Yeterince yağ
- 2 kaşık zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir tavaya soğanları kavurmak için yağı koyalım ve üzerine iri bir halde doğradığımız soğanları kavrulmaya bırakalım.
- Soğanlar kavrulurken çabucak üzerine havucu küp biçiminde doğrayıp soğanların yanına ekleyelim.
- Sarımsağı rendeleyip kavrulan sebzelerin içine koyduktan sonra zeytinyağınıda koyalım.
- İyice kavrulan sebzelerin üzerine ortadan ikiye kesilen brüksel lahanalarını ekleyip üzerine yarım çay bardağı suyu ekledikten sonra tuz ve karabiberi atıp tencerenin kapağını kapatın.
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı