Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram brüksel lahanası
- 2 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet portakal
- Zeytinyağı
- Tuz
- Toz şeker
- 1 su bardağı su
- Dereotu ve portakal dilimleri
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba sofralarınızda hem göze hemde midenize hitab edecek. Hafif ve bir o kadar da kolay yapılabilen bir yemek ve mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
- Öncelikle lahanalarımızın dış yapraklarını güzelce temizliyoruz.
- Ve bir kapta sirkeli suda biraz bekletiyoruz.
- Bu ortada soğanlarımızı piyazlık doğruyoruz.
- Havuçları da parmak biçiminde doğruyoruz. Lahanalarımızı sirkeli suda beklettikten sonra güzelce yıkayarak soğan ve havuçlarımızı kavurana kadar tekrar tuzlu suda bekletelim.
- Çelik bir tavada zeytinyağında soğan ve havuçlarımızı kavuruyoruz.
- Daha sonra kavrulan soğan ve havuçlarımıza ortadan hafif kestiğimiz lahanalarımızı da ekliyoruz.
- Lahanalarımızı da biraz kavurduktan sonra 1 adet portakal ve 1 su bardağı suyu ekliyoruz.
- 1 çay kaşığı toz şeker ve tuzunu da ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.
- Piştikten sonra kapağını açıp soğumaya bırakıyoruz.
- Sunum için hazırladıktan sonra üzerine çok az ince ince zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
- Dereotu ve portakal dilimleri ile süsleyebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun.