Zeytinyağlı Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 10 tane dolmalık biber
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1 büyük domates
- 1 büyük soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 avuç maydanoz
- Tuz karabiber az miktarda tarçın
Zeytinyağlı Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Dolmalıklarımızı temizleyelim.
- Uygun bir tencereye alalım.
- Bir yandan iç harcımızı hazırlayalım. Pirinci yıkayalım.
- Bir soğan ve bir domatesi küçük küçük doğrayalım.
- Salçamızı maydanozu ve baharatları ekleyip içerisine zeytinyağı dökelim harcımızı karıştıralım
- Dolmalıkların içini çok fazla doldurmayalım.
- Üzerine domates ten ya da biberin kendi kapağından kapak yapalım.
- Tencerenin üzerine porselen bir tabak kapatalım.
- İçine yarısına kadar su koyalım az miktarda zeytinyağı koyup ocağın altını yakalım.
- Çatalı dolmalık bibere batırdığınız da erimiş gibi ise dolmanız pişmiştir.
- Sonrasında bir fırın kabına alarak suyu ile birlikte fırına verelim.
- 200 derecede 15 dakika kadar bekletelim üzeri hafif kızardığında çıkartabiliriz. Afiyet olsun.