
Zeytinyağlı Enginar Dolması (Derin Dondurucudan) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet orta boy enginar göbeği
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy havuç
- 1 küçük kase araka
- 2 adet orta boy soğan
- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım litre yaklaşık 3 su bardağı kaynar su
Zeytinyağlı Enginar Dolması (Derin Dondurucudan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Zeytinyağı ve tuzu tenceremize alalım.
- Soğanları 4′ e bölelim ve kavuralım.
- Patates ve havuçları küçük kare kare doğrayalım.
- Üzerine sırasıyla havuç, patates ve arakayı ekleyip her malzeme ile beşer dakika kavuralım.
- Enginarları buzluktan çıkarıp sudan geçirelim ve göbekleri içe bakacak şekilde tencereye dizelim.
- Üzerine şeker ve limon suyunu ekleyelim.
- Kaynar suyumuzu da ilave edelim. Suyu üzerine çok çıkmasın.
- Öncelikle kapağı açık harlı ateşte 15 dakika sonra da kapağı kapalı kısık ateşte 30 dk pişirelim.
- 10 dk dinlendirelim.
- Enginarları ters çevirelim ve malzemelerini göbeklerin içine güzelce yerleştirelim.
- Kalan malzemeleri tabağa alalım ve üzerini arzuya göre dereotu ile süsleyip soğuk servis edelim. Afiyet olsun.
- Enginarların dağılmaması için kapağı açık 15 dakika harlı ateşte pişirmeniz önemli.
- Göbeklerini ters çevirerek pişirmezseniz karara bilirler, ben kararmamaları için ters çevirerek pişiriyorum.
- Eğer çok ekşi sevmezseniz limon suyunu biraz daha az koyabilirsiniz.