Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet enginar
- 1 adet kuru soğan
- 1 kutu konserve garnitür
- 1/2 (yarım) dereotu
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- Tuz
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Enginarları limonlu suda bekletin kararmaması için.
- Bu basamakta soğanı kavurun garnitürü ve tuzu ekleyin ve kavurun ocağın altını kapatın.
- Enginarları süzerek pişireceğiniz tencerenin içine alın.
- Bunları enginarların üzerine eşit bir formda paylaştırın.
- Bir bardak sıcak su koyduktan sonra kısık ateşte pişirin.
- Enginar piştikten sonra servis tabağına alınır ve üzerine dereotu konulur.
- Soğuk olarak servis yapılır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.