Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Enginar Dolması

Zeytinyağlı Enginar Dolması
0
45

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
zeytinyagli-enginar-dolmasi.jpg

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet ayıklanmış enginar. konserve de olabilir, ben difrizden kullandım.
  • 1 kase garnitür konserve kullanabilirsiniz ben yeniden difrizden kullandım.
  • 1 adet küçük baş kuru soğan
  • 1 adet küçük limon
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 2-3 su bardak sıcak su
Süslemek için
  • Dereotu

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir baş soğanı 4 diş sarımsağı zeytinyağında pembeleştirelim.
  2. Üzerine yarı pişmiş garnitürü ekleyip karıştıralım.
  3. Enginarlarımda yarı pişmişti.
  4. Üzerine kapatıp tuzu limonsuyunu ve sıcak suyunu ekleyelim.
  5. Kaynadıktan sonra enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  6. Hazır garnitürler pişmiş olduğu için siz pişme mühletini kısaltınız yâni enginarlar garnitürle bir tıkırdasın kâfi.
  7. Tencereyi ağzı kapalı bir formda soğutalım.
  8. Sonra enginarları tabağa aktarıp, içini garnitürle doldurup dereotu ile servis yapalım.
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,402Mesajlar
30,224Kullanıcılar
OzankkkaaSon üye
Üst Alt