
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet ayıklanmış enginar. konserve de olabilir, ben difrizden kullandım.
- 1 kase garnitür konserve kullanabilirsiniz ben yeniden difrizden kullandım.
- 1 adet küçük baş kuru soğan
- 1 adet küçük limon
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 2-3 su bardak sıcak su
- Dereotu
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir baş soğanı 4 diş sarımsağı zeytinyağında pembeleştirelim.
- Üzerine yarı pişmiş garnitürü ekleyip karıştıralım.
- Enginarlarımda yarı pişmişti.
- Üzerine kapatıp tuzu limonsuyunu ve sıcak suyunu ekleyelim.
- Kaynadıktan sonra enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Hazır garnitürler pişmiş olduğu için siz pişme mühletini kısaltınız yâni enginarlar garnitürle bir tıkırdasın kâfi.
- Tencereyi ağzı kapalı bir formda soğutalım.
- Sonra enginarları tabağa aktarıp, içini garnitürle doldurup dereotu ile servis yapalım.