Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Enginar Yemeği

Zeytinyağlı Enginar Yemeği
0
25

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet ayıklanıp temizlenmiş enginar
  • 1 su bardağı karışık garnitür
  • 1 küçük uzunluk patates
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • Tuz
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet kuru soğan orta boy

Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ayıklayıp, temizlediğimiz enginarı saplarıyla birlikte hafif formda haşlıyoruz. Başka küçük bir tencerede küçük küçük kestiğimiz patateside hafif haşlıyoruz.
  2. Ayrı bir tencereye soğanı küp küp kesiyoruz, üzerine yarım çay bardağı zeytin yağını koyuyoruz. Hafif kavurduktan sonra üzerine evvelden küp küp kesip, haşladığımız patatesi garnitürü birlikte ekliyoruz.
  3. İyice karıştırdıktan sonra 10 dakika kadar pişiriyoruz derin bir tavaya dizdiğimiz enginarlara pişirdiğimiz garnitürleri paylaştırıyoruz.
  4. Saplarınıda ekleyip, üzerine yarım limon suyu, yarım çay bardağı zeytin yağı, tuz ve 1 su bardağı suyla birlikte ağzı kapalı biçimde en az 20 dakika kadar pişiriyoruz.
  5. Servis tabağına dikkatlice alıp, üzerine dilerseniz dereotu yahut maydanoz süsleyip, servis ediyoruz afiyet olsun.
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,988Kullanıcılar
cnrkl_77Son üye
Üst Alt