bilgisayarci
FD Üye
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet enginar
- 1 adet küçük havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 adet limon
- 1 fincan zeytinyağı
- Tuz
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlarımızı küp küp doğrayıp tenceremize alalım ,yağ ile kısık ateşte kavuralım.
- Bu sırada patatesleri küp küp, havucu kayrak kayrak doğrayalım kenara alalım.
- Bir kaba su dolduralım içine 1 tatlı kaşığı kadar limon sıkalım.
- Enginarları sap kısmından keselim başlarını limonlu suya atalım çabucak saplarını soyalım her soyduğumuzu limonlu suya atalım.
- Enginarların başlarının uçlarını keselim ikiye bölelim sonra üçe yada dörde keselim, içindeki tüylü kısmı çay kaşığı yada bıçak ile alalım limonlu suya atalım.
- Kavrulan soğanların üzerine patates, havuç ve enginarları ekleyelim tuzunu da ekleyip karıştıralım.
- 1 bardak suyuda ek edelim.
- 25 dk piştikten sonra yarım limon suyuna bir tatlı kaşığı un ekleyip çırpalım yemeğimizin üstünden dökelim karıştıralım, 5 dk daha piştikten sonra ocaktan alıyoruz.
Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı