Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Gereçler
- 5 tane enginar
- 1 çay bardağı kadar bezelye
- 1 küçük patates
- 1 küçük havuç
- 1 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
- Maydanoz yahut dereotu
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Yapılışı
- Öncelikle bezelyeleri 5 dakika haşlayalım.
- Haşlandıktan sonra soğuk suda şoklayalım.
- Patatesleri küçük kareler halinde doğrayalım.
- Havuçları da birebir formda doğrayalım.
- Daha sonra tencerenin içine zeyzinyağı koyup doğranan sarımsağı da ekleyelin.
- Hafif tencerede çevirdikten sonra bezelye, havuç ek edip tuzunu karabiberi, şekerini de koyup biraz sıcak suyla sebzeler pişene kadar pişirelim.
- Yıkanmış enginarları tencereye yerleştirip üzerine bezelyeli harcımızı koyduktan sonra enginarların yarısına kadar su koyup kısık ateşte pişene kadar pişirelim.
- Üzerine maydanoz yahut dereotuyla süsleyelim. Afiyet olsun.