
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet enginar
- 1 adet küçük soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 kase bezelye
- 1 adet limon
- Su
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak patates ve havucu küçük küçük doğrayıp çok fazla pişirmemeye dikkat ederek haşlıyoruz.
- Bu ortada küçük bir tencerede kuru soğanı ince bir biçimde kıydıktan sonra dört yemek kaşığı zeytin yağında soteliyoruz.
- Garnitürü de katıp birkaç dakika daha pişiriyoruz.
- Bunları enginarların üzerine eşit bir halde paylaştırıyoruz.
- Enginarların üzerini geçmeyecek biçimde su koyup 1 limonun suyunu ve tuzu ek edip pişirmeye bırakıyoruz.
- Enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirip soğuk olarak servis ediyoruz.