Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Gereçler
- 4 tane enginar
- 1 tane havuç
- 1 tane küçük soğan
- 1 su bardağı bezelye
- 1 tane küçük patates
- 3 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tane limonun suyu
- 1 su bardağı su
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tane limon (da enginarların suda beklerken üzerine sıkılacaktır)
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Yapılışı
- Enginarları suya koyun ve üzerine 1 limon sıkın.
- Soğanı küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
- Soğanlar kavrulurken üzerine havuçları da ekleyin ki havuçlar çiğ kalmasın.
- Üzerine bezelye ve patatesi de ekleyin güzelce kavurun.
- Enginarları tencereye alın üzerine karışımı ekleyin.
- Sosu için su, limon, tuz, şekeri karıştırın ve üzerine ekleyin.
- Ağzını kapatıp pişmeye bırakın.
- Kaynadıktan sonra altını kısın denetimli bir halde pişirin.