Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
zeytinyagli-enginar.jpg

Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Materyaller

  • 3 tane enginar
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 limon
  • Yarım demetten az dereotu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Yarım yemek kaşığı un

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Yapılışı

  1. Birinci evvel temizlediğimiz enginarları kararmasın diye koyacağımız limonlu suyu hazırlayalım.
  2. Enginarın dış yapraklarını koparalım.
  3. Dış yapraklarını kopardıktan sonra dörde bölelim.
  4. İç kısmında bulunan tüylü kısmı bıçak yardımıyla temizleyelim.
  5. Temizlediğimiz enginarları limonlu suyun içine koyalım.
  6. Enginarın saplarını da yemeğe ek edebilirsiniz.
  7. Bunun için yaklaşık 5 cm uzunluğunda kestiğimiz sapların dış kısmını soymamış gerekiyor.
  8. Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağında biraz kavuralım.
  9. Bu ortada yarım yemek kaşığı kadar unu da (yemeğin suyuna yoğunluk vermesi için) ek ederek bir iki çevirelim.
  10. Limonlu suyun içindeki enginarları ek edelim.
  11. Üzerini geçecek kadar kaynamış sıcak suyu da ek ederek yemeğimizi pişmeye bırakalım.
  12. Bu ortada enginarlar kararmadan pişsin diye biraz limon suyu da ek edelim.
  13. Pişmeye yakın tuzunu da ek edelim.
  14. Ocağı kapattıktan sonra üzerine doğradığımız dereotunu da ek edebilirsiniz.
 
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt