Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Materyaller
- 3 tane enginar
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 limon
- Yarım demetten az dereotu
- Zeytinyağı
- Tuz
- Yarım yemek kaşığı un
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel temizlediğimiz enginarları kararmasın diye koyacağımız limonlu suyu hazırlayalım.
- Enginarın dış yapraklarını koparalım.
- Dış yapraklarını kopardıktan sonra dörde bölelim.
- İç kısmında bulunan tüylü kısmı bıçak yardımıyla temizleyelim.
- Temizlediğimiz enginarları limonlu suyun içine koyalım.
- Enginarın saplarını da yemeğe ek edebilirsiniz.
- Bunun için yaklaşık 5 cm uzunluğunda kestiğimiz sapların dış kısmını soymamış gerekiyor.
- Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağında biraz kavuralım.
- Bu ortada yarım yemek kaşığı kadar unu da (yemeğin suyuna yoğunluk vermesi için) ek ederek bir iki çevirelim.
- Limonlu suyun içindeki enginarları ek edelim.
- Üzerini geçecek kadar kaynamış sıcak suyu da ek ederek yemeğimizi pişmeye bırakalım.
- Bu ortada enginarlar kararmadan pişsin diye biraz limon suyu da ek edelim.
- Pişmeye yakın tuzunu da ek edelim.
- Ocağı kapattıktan sonra üzerine doğradığımız dereotunu da ek edebilirsiniz.