Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
zeytinyagli-enginar.jpg

Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Gereçler

  • 6 adet enginar
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 kase bezelye
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 çay bardağına yakın zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Dereotu
  • 1, 5 limon

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel enginarlarımızı limonla ovup su içine bırakıyoruz. Böylece kararmalarını engelliyoruz.
  2. Havuç ve patatesleri küp küp kesip hafif haşlıyoruz.
  3. O sırada soğanları yağda kavurduktan sonra unumuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Akabinde haşlanan havuç ve patatesleri sonra da bezelyeleri atıp bir tıp tavada karıştırdıktan sonra suyumuzu ,tuzumuzu ,şekerimizi ve kalan zeytinyağını ekleyip harmanlıyoruz.
  5. Enginarlarımızı tencereye yerleştirdikten sonra üzerine bu harcımızı ekliyoruz.
  6. Kalan suyunu da tencerede enginarların üzerine gezdiriyoruz.
  7. Kapağını kapatıp enginarlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  8. Servis esnasında üzerine dereotu ekleyip limon sıkabilirsiniz. Afiyet olsun ????.
 
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt