Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet enginar
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 kase bezelye
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 çay bardağına yakın zeytinyağı
- 1 çay bardağı sıcak su
- Dereotu
- 1, 5 limon
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel enginarlarımızı limonla ovup su içine bırakıyoruz. Böylece kararmalarını engelliyoruz.
- Havuç ve patatesleri küp küp kesip hafif haşlıyoruz.
- O sırada soğanları yağda kavurduktan sonra unumuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Akabinde haşlanan havuç ve patatesleri sonra da bezelyeleri atıp bir tıp tavada karıştırdıktan sonra suyumuzu ,tuzumuzu ,şekerimizi ve kalan zeytinyağını ekleyip harmanlıyoruz.
- Enginarlarımızı tencereye yerleştirdikten sonra üzerine bu harcımızı ekliyoruz.
- Kalan suyunu da tencerede enginarların üzerine gezdiriyoruz.
- Kapağını kapatıp enginarlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Servis esnasında üzerine dereotu ekleyip limon sıkabilirsiniz. Afiyet olsun ????.