Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
zeytin-yagli-enginar.jpg

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet enginar
  • Yarım limon suyu (enginarları ovmak için)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı bezelye (haşlanmış ya da konserve)
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Havuç ve patatesimizi minik kup halinde doğrayalım. Tencereye ilk olarak havucumuzu alalım üzerini geçecek kadar su ilave edelim kaynamaya başladıktan 5 dk sonra patatesleri ilave edelim ve biraz yumuşayana kadar pişirelim ama tam yumuşamasın.
  2. Sebzeler piştikten sonra suyunu süzelim kenarda bekletelim.
  3. Soğanları yemeklik şekilde doğrayalım ve yarım çay bardağı zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar pişirelim.
  4. Daha sonra soğanların üzerine pişen havuç, patates ve bezelyeyi ( bezelye hazır kullanmıyorsanız haşlayın, ben konserve kullandım) 2 dk karıştırıp ocağı kapatalım.
  5. Limonla ovduğumuz enginarları tencereye dizelim.
  6. Ortasına hazırladığımız sebzelerimizden koyalım kalanları da enginarın etrafına koyalım.
  7. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, şeker, tuz ve sıcak suyumuzu ilave edip kapağımızı kapatalım.
  8. Yemek kaynayıncaya kadar orta ateşte pişirelim. Kaynadıktan sonra ocağımızın altını kısıp enginarlar yumuşayana kadar pişirelim.
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,591Mesajlar
30,355Kullanıcılar
yaser28Son üye
Üst Alt