teknolojiuzmani
FD Üye

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet enginar
- Yarım limon suyu (enginarları ovmak için)
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 su bardağı bezelye (haşlanmış ya da konserve)
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuç ve patatesimizi minik kup halinde doğrayalım. Tencereye ilk olarak havucumuzu alalım üzerini geçecek kadar su ilave edelim kaynamaya başladıktan 5 dk sonra patatesleri ilave edelim ve biraz yumuşayana kadar pişirelim ama tam yumuşamasın.
- Sebzeler piştikten sonra suyunu süzelim kenarda bekletelim.
- Soğanları yemeklik şekilde doğrayalım ve yarım çay bardağı zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Daha sonra soğanların üzerine pişen havuç, patates ve bezelyeyi ( bezelye hazır kullanmıyorsanız haşlayın, ben konserve kullandım) 2 dk karıştırıp ocağı kapatalım.
- Limonla ovduğumuz enginarları tencereye dizelim.
- Ortasına hazırladığımız sebzelerimizden koyalım kalanları da enginarın etrafına koyalım.
- Üzerine zeytinyağı, limon suyu, şeker, tuz ve sıcak suyumuzu ilave edip kapağımızı kapatalım.
- Yemek kaynayıncaya kadar orta ateşte pişirelim. Kaynadıktan sonra ocağımızın altını kısıp enginarlar yumuşayana kadar pişirelim.