Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kutu konserve enginar
- 1 soğan
- 1 havuç
- 1 patates
- 250 gram bezelye
- 250 gram kıyma
- 1 çay bardağı zeytin yağ
- 1 adet limon
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ben iç harcını bezelye yemeği yapar gibi pişirdim???? Siz isterseniz bu şekilde haşlayarak ta yapabilirsiniz????
- Çok fazla pişirmemek önemli. Ama siz isterseniz havuç ve patatesi küp küp kesip üzerine geçecek şekilde su koyalım ve haşlayalım fazla pişmemesi önemli. Suyunu süzüp kenara alalım.
- Başka bir tencereye su koyarak bezelyeleri haşlayalım suyunu süzüp kenara alalım.
- Zeytinyağını tencereye alıp üzerine doğradığımız soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Üzerine patates havuç ve son olarak bezelyeyi ekleyip 2-3 dakika kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım.
- İlk olarak soğanı kavuruyoruz. Biraz kavrulunca kıymamızı ekliyoruz.
- Biraz pişirdikten sonra salçamızı ilave edelim.
- Havuç bezelye ve patates ekleyip üzerine çıkana kadar su ekleyelim.
- Tuz ve baharatlarını ilave edelim. Pişmeye bırakalım.
- Enginarlarımızı yarım limon ile ovalım ve tencereye dizelim.
- Enginarların üzerine garnitürlerimizi koyalım.
- Üzerine şeker tuz su limon suyu ve zeytinyağı eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.
- Orta ateşte kaynayana kadar pişirilir kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alınır yaklaşık 20-25 dakika kontrollü bir şekilde enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet şeker olsun.