Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet büyük uzunluk enginar
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 orta uzunluk patates
- 1 çay bardağından biraz az bezelye (konserve)
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- Yarımdan biraz az limon
- Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
- Pişirmek için üzerine yarımdan az limon
- 1 çay kasığından biraz az tuz
- 1 çay kasığından biraz az şeker
- Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağ
- 1 su bardağından 2 parmak az su
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patates ve havuç küp küp doğranır.
- Fazla pişmeyecek formda haşlanır.
- Daha sonra tavaya yarım çay bardağından biraz az zeytinyağ ekleriz soğanı küp küp doğrayıp kavururuz.
- Son olarak patates havuç ekleyip karıştırırız.
- Başka bir kapta enginarlarımızın üzerine limon sıkıp heryerine yediririz bi 2 dk bekletip yıkarız.
- Tavamıza enginarları alırız üzerine bezelyeli iç harcından ek ederiz kalanları tavamıza dökeriz.
- Üzerine yarım dan az limon sıkarız.
- Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağ ek ve ederiz.
- 1 çay kasığından biraz az şeker ilave ederiz.
- 1 çay kasığından biraz az da tuz ek ederiz.
- Son olarak 1 şu bardağından 2 parmak az.
- Su ek ederiz ocağa alırız kaynamaya.
- Başlayınca kısık ateşte 25 30 dk pişiririz.(ara sıra denetim edin enginarların piştiğinden emin olduktan sonra ocaktan alın soğumaya bırakın ). [*]Servis tabağına aldıktan sonra suyundan üzerine gezdirin.
Afiyet olsun ????????
Not: Tuzunu siz damak zevkinize nazaran ayarlayınız. Yağlı severler biraz daha yağ ek edebilir ????
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı