Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet enginar
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 tane limon
- 1-2 tane limon tuzu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- Zeytinyağı
- 2 küp şeker
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce garnitürleri patates havuç ve bezelye doğrayıp haşlayalım.
- Daha sonra soğanları zeytinyağıyla hafif sotelendikten sonra şekerle biraz daha kavurduktan sonra garnitür ile enginarları ek edip üzerine limon tuz ve suyu katıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.