teknolojiuzmani
FD Üye
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet enginar
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet patates
- Yarım portakal suyu
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir tencereye zeytin yağını koyalım.
- İçerisine küçük doğranmış soğanları ekleyip biraz soteleyelim.
- Ardından küp doğranmış havuç ve patates ile bezelyeleri ekleyip karıştıralım.
- Enginarların çukur kısımları alta gelecek halde tencerede sebzelerin üzerine dizelim.
- Portakal suyu ,limon suyu, kesme şeker,tuz ve sıcak su ek edip enginarlar yumuşayana ve sebzeler pişene kadar pişirelim.
- Enginarları çıkarıp geniş bir servis tabağına alalım.
- Sebzelerin içine 1 tatlı kaşığı nişastayı sulandırıp gezdirelim ve biraz kucak alana kadar pişirelim.
- Sonra enginarların üzerine yerleştirip servis yapalım. Afiyet olsun.