Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Etli Kuru Bamya

Zeytinyağlı Etli Kuru Bamya
0
67

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
zeytinyagli-etli-kuru-bamya.jpg

Zeytinyağlı Etli Kuru Bamya Tanımı İçin Gereçler

  • 1 dizi kuru bamya
  • 1 kase kuru domates ( isteğe bağlı)
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası ( isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz ve yeteri kadar sıcak su

Zeytinyağlı Etli Kuru Bamya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak bamyayı soğuk suda 2 saat bekletelim. Yumuşaması için.
  2. Birebir formda domatesi de sıcak suda bekletelim.
  3. Kaynayan bir litre suyun içine yarım limon sıkalım. Süzdüğümüz bamyayı kaynar suya ekleyelim. 15 dakikada haşlayalım.
  4. Etleri düdüklü tencere koyup bir su bardağı su ek edip suyu çekene kadar düdüklü tencerede haşlayalım.
  5. Suyu çeken ete zeytinyağı ek edip küp küp doğranmış soğan ve domatesi ekleyip kavuralım.
  6. Akabinde salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar karıştıralım. Toz biber ekleyip karıştıralım.
  7. Haşlanmış süzülmüş bamyayı ekleyip karıştıralım.
  8. Suyunu ve tuzunu ayarlayıp nar ekşisi ve limon ekledikten sonra 10 dk daha kısık ateşte pişirip ocaktan alalım. Servise hazır afiyet olsun ????.
Zeytinyağlı Etli Kuru Bamya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,239Mesajlar
30,152Kullanıcılar
SeroxanSon üye
Üst Alt