
Zeytinyağlı Fava Yapılışı (Sındırgı Yöresinden) Tanımı İçin Materyaller
- 1 bardak kuru bakla içi
- 4 bardak sıcak su
- 1 kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım bardak portakal suyu
- 1 çay kaşığı pancar şekeri
- Tuz
Zeytinyağlı Fava Yapılışı (Sındırgı Yöresinden) Tanımı Yapılışı
- Geniş tencereye koyduğunuz zeytinyağının üzerine iri doğranmış soğanlarınızı koyup kavurun.
- Akabinde tencereye sıcak suyu ek edin.
- Evvelce suda beklettiğiniz baklaları geri kalan materyaller ile birlikte tencereye alın.
- Baklalar yumuşayıncaya kadar (40 dakika kadar) pişirin.
- Piştikten sonra blender yardımı ile püre haline getirin.
- Ilık servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.