Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı (Foccacia Ekmek)

Zeytinyağlı (Foccacia Ekmek)
0
29

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
foccacia-zeytinyagli-ekmek.jpg

Zeytinyağlı (Foccacia Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un (250 gr) (00 tip sert buğday unu bu ekmek ve pizza için tercihiniz olmalı. fakat yoksa normal un da kullanabilirsiniz.)
  • 1 su bardağından bir parmak kadar eksik ılık su (165 ml)
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
  • Zeytinyağı, iri tuz, şeker domates,siyah zeytin, taze kekik, taze fesleğen. (bunların dışında kuru domates ki çok güzel oluyor, arpacık soğan, kuru kekik ve fesleğen, mantar, baby haşlanmış patates, taze aromatik bitkiler de kullanabilirsiniz.)

Zeytinyağlı (Foccacia Ekmek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Foccacia. ???? yanına da sevdiğiniz bir peynir ve demini almış bir çay. Şimdiden afiyet şifa olsunn.
  1. Ilık suyumuza kuru mayamızı ekleyip karıştıralım.
  2. Hamur kabımıza unumuzu alalım. Tuzu ve zeytinyağını una ekleyelim.
  3. Maya ve su karışımını unumuza yavaş yavaş, kaşığımızla karıştıra karıştıra ekleyelim.
  4. Elimizle yoğurmaya devam edelim. İlk başta ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz.
  5. Hamurumuzu 1 kaşık kadar un serptiğimiz tezgahımıza alalım. Ve 10 dakika kadar yoğuralım.
  6. Hamuru yoğururken bir elimiz hamurun üzerinde olsun ve diğer elimizle hamuru uzatıp tekrar üzerine katlayalım.
  7. Bu şekilde katlaya katlaya, hamur size iyice direnç gösterene kadar 10 dakika civarı yoğuralım. Çok tatlı, pürüzsüz bir hamur elde edeceksiniz.
  8. Hamurumuz hava almayacak şekilde ve karanlık ortamda 2 katına çıkana kadar mayalanmaya bırakalım.
  9. Mayalanmış hamurumuz elimizden akacak kıvama gelmiştir. Zeytinyağladığımız tepsimize hamuru alalım.
  10. Üzerini 3-4 kaşık, her noktası yağlanacak kadar zeytinyağlayalım. Ve parmaklarımızla bastırarak yuvalar oluşturalım. Zeytinyağı iç katmanlara kadar gidebilsin.
  11. Yuvalara fesleğenleri yerleştirip üzerlerine domatesleri koyalım. Ve zeytinlerle taze kekikleri de. En son ise iri tuz serpelim ekmek hamurumuzun üzerine.
  12. Önceden ısıtılmış fanlı 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim.
  13. Fırından çıkan ekmeğimizi sıcakken tekrar zeytinyağlayalım ve dinlenirken zeytinyağını içine çeksin. Ellerinize sağlık:).
Zeytinyağlı (Foccacia Ekmek) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,491Konular
981,535Mesajlar
29,668Kullanıcılar
barrrottiSon üye
Üst Alt