bilgisayarci
FD Üye
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- 4,5 adet temizlenmiş enginar
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 çorba kasesi bezelye
- 1 adet soğan
- Zeytinyağ
- Tuz
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle temizlenmiş enginarlarımızı limonlu suda kararmaması için bekletelim.
- Garnitürü hazırlamak için patates, havucu küp küp doğrayalım, bezelyeleri ön haşlama yapalım 5 dakika falan, tavaya zeytinyağı alalım üstüne yemeklik doğradığımız soğanları alıp kavuralım.
- Ardından patatesi havucu alıp kavuralım. Suyunu süzdüğümüz bezelyeleri de ekleyelim göz kararı tuzumuzu ekleyelim. Ocağın altını kapatalım.
- Enginarları uygun bir tencereye yerleştirelim, pişen garnitürleri içine dolduralım kenarlarına taşabilir. Üstüne zeytinyağı gezdirelim, göz kararı sıcak suyu koyup pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.