Zeytinyağlı Havuç Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (Damak tadınıza nazaran arttırabilirsiniz)
- 6 yada 7 diş sarımsak
- 5 adet orta uzunluk havuç
- 1 çay tabağı kadar doğranmış dereotu
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı pirinç
- Üzerini geçecek kadar su
Zeytinyağlı Havuç Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Piyazlık doğranmış kuru soğanlarımızı ve ayıklayıp, ortadan ikiye böldüğümüz sarımsaklarımızı zeytinyağında pembeleşene kadar dönderiyoruz.
- Ardından istek ettiğiniz formda doğradığınız havuçlarınızı (Ben bazen zerzevat soyacağıyla da kabul soyar üzere doğrayıp da yapıyorum) ekliyoruz. Dereotumuzu, limonumuzu ve yıkanmış pirincimizi de katıp karıştırıyoruz.
- Üzerini biraz geçecek biçimde sıcak suyumuzu ekleyip, pişmeye bırakıyoruz. Ben düdüklü kullanıyorum daima. Benim mesken halkı lokum kıvamı seviyor bu türlü şeyleri ????
- Pişme saatini lütfen tencerenize nazaran ayarlayın. Soğuyunca servise hazır. Şimdiden afiyetler olsun ????