Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Havuç Yemeği

Zeytinyağlı Havuç Yemeği
0
21

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Zeytinyağlı Havuç Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (Damak tadınıza nazaran arttırabilirsiniz)
  • 6 yada 7 diş sarımsak
  • 5 adet orta uzunluk havuç
  • 1 çay tabağı kadar doğranmış dereotu
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • Üzerini geçecek kadar su

Zeytinyağlı Havuç Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Piyazlık doğranmış kuru soğanlarımızı ve ayıklayıp, ortadan ikiye böldüğümüz sarımsaklarımızı zeytinyağında pembeleşene kadar dönderiyoruz.
  2. Ardından istek ettiğiniz formda doğradığınız havuçlarınızı (Ben bazen zerzevat soyacağıyla da kabul soyar üzere doğrayıp da yapıyorum) ekliyoruz. Dereotumuzu, limonumuzu ve yıkanmış pirincimizi de katıp karıştırıyoruz.
  3. Üzerini biraz geçecek biçimde sıcak suyumuzu ekleyip, pişmeye bırakıyoruz. Ben düdüklü kullanıyorum daima. Benim mesken halkı lokum kıvamı seviyor bu türlü şeyleri ????
  4. Pişme saatini lütfen tencerenize nazaran ayarlayın. Soğuyunca servise hazır. Şimdiden afiyetler olsun ????
Zeytinyağlı Havuç Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,004Mesajlar
29,988Kullanıcılar
cnrkl_77Son üye
Üst Alt