bilgisayarci
FD Üye
Zeytinyağlı Havuçlu Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram beyaz lahana (Dış kısımlarından )
- 1 çay bardağı pirinç (Yıkanmış)
- 1 soğan (Minik küp doğranmış)
- 1 havuç rendesi
- 1/2 (yarım) demet maydanoz (Kıyılmış)
- 5-6 kısım dereotu (Tercihen)
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1,5 ay kaşığı tuz, nane
- 2-3 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağlı Havuçlu Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak lahana yaprakları sıcak suda yumuşayana kadar haşlanır (10-15 dakika) kevgir yardımıyla çıkarılır ve soğumaya bırakılır. Haşlama sürecini evvelce de yapabilirsiniz.
- İç harcı için gerekli gereçler bir kaseye alınır ve karıştırılır. Ön pişirme yapmadım. Çiğden hazırladım. İsterseniz biraz kavurarak hazırlayabilirsiniz.
- Lahana yapraklarından şeritler elde edilir. Kalın damarlı kısımları alınır. İç harçtan koyulur ve muska halinde sarılır. İsteğinize nazaran kalem halinde de hazırlayabilirsiniz.
- Kalın kısımlarından tencerenin tabanına serilir. Lahana sarmaları tencereye dizilir. Dağılmaması için üzerine bir tabak kapatılır.
- Salça su ve sıvı yağ karıştırılır. Üzerine gezdirilir. Evvel yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Suyu biterse azar azar sıcak su ek edebilirsiniz. Yumuşadığında altı kapatılır. Tenceresinde soğuyup dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun ????