Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı İç Bakla Mezesi

Zeytinyağlı İç Bakla Mezesi
0
45

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
zeytinyagli-ic-bakla-mezesi.jpg

Zeytinyağlı İç Bakla Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo iç bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Dereotu
  • Tuz
  • 1 adet küp şeker

Zeytinyağlı İç Bakla Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Baklalar ayıklanır içleri çıkarılır. Pazardan ayıklanmış bakla içi de alabilirsiniz direk. Ben bu tarz meze şeklinde yapacaksam kartlamış büyük bakla içini kullanıyorum.
  1. Baklaların kara suyunu almak için bakla içlerini ocakta 15 dakika kadar suda pişirip süzüyorum.
  2. Daha sonra başka bir tencerede zeytinyağında kuru soğan ve sivri biber yağda çevrilir.
  3. Kavrulunca içerisine salça ve domates eklenir. Baklalar da ilave edilip biraz kavrulur ve en son üzerini kapayacak kadar yaklaşık 2 çay bardağı su konulur, tuz ve şekeride ekleyip suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır.
  4. Baklanızın miktarına göre suyunu ayarlayabilirsiniz.
  5. Piştikten sonra ince kıydığımız dereotu ilave edilir (sıcak veya soğuk tüketilebilir).
Afiyet olsun ????

Zeytinyağlı İç Bakla Mezesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt