Zeytinyağlı Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bağ ıspanak
- 2 adet havuç
- Büyük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı bulgur
- Pulbiber, karabiber ,tuz
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 su bardağı kaynar su
Zeytinyağlı Ispanak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanağı güzelce ayıklayıp saplarını kesip bir legende bol suya ıslayalım.
- Çamurlarından arınsın birkaç defa yıkadıktan sonra ince ince doğrayıp birkez de doğradıktan sonra legende bolsuyla yıkayıp süzgece alalım.
- Diğer tarafta tencereye zeytinyağını koyup ,soğanı yemeklik doğrayıp yumuşayana kadar kavurup ,üzerine rendelediğimiz havucu ????????ekleyip bir iki çevirelim.
- Salçaları ekleyip biraz kavurduktan sonra 2 su bardağı kaynar suyu ekleyip pirinç ve bulguru ekleyip altını kısalım .
- 10 dakika sonra ıspanağı biber ve tuzunuda ekleyip karıştıralım kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.