Zeytinyağlı Kabak Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet taze süt kabağı
- 1 adet soğan
- 4 adet çarliston biber (Dondurucudan)
- 1 su bardağı domates konservesi
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı pirinç
- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytin yağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet küp şeker
- Tuz
- 1 tutam dereotu( meskende yoktu ben ekleyemedim)
Zeytinyağlı Kabak Tanımı Yapılışı
- Tencere zeytinyağını koyup üzerine soğanı yemeklik doğruyoruz.
- Havucu küp küp doğrayalım.
- Biberi de doğruyoruz kavurmaya başlıyoruz.
- Üzerine domates konservesi ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Sarımsağı da ve küp şekeri de ekleyip kapağını kapatalım domatesler uygunca suyunu salsın.
- Üzerine baharatları ekleyelim karıştırıp kabağı ekleyelim ve üzerine pirinci serpelim.
- Tuzunu da katıp 1 su bardağı kaynar suyu koyalım kapağını kapatalım kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Orta ara karıştırıp kabaklar pişince kapatalım. İsteğe nazaran üzerine bir tutam dere otu ekleyebilirsiniz meskende yoktu ben ekleyemedim çok yakışıyor kabağa. Afiyet olsun.