
Zeytinyağlı Kapuska (Lahana Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük boy sert beyaz lahana
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı pirinç
- Birer yemek kaşığı domates ve biber salçası
- Yarım su bardağı süt
- Pul biber yada minik kırmızı acı arnavut biberi
Zeytinyağlı Kapuska (Lahana Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahana güzelce yıkanır üst yapraklarından iki-üç sıra koparılarak atılır sonra bıçakla ikiye bölünüp enine ikişer parmak kesilir. Kuşbaşı olacak şekilde doğranır tencereye dibini kaplayacak kadar yağ dökülür.
- 1 adet soğan yemeklik doğranır, kavrulur. Bir tatlı kaşığı şekerle soğanlar birlikte karamelize edilir.
- Salçalar bir iki tur kokusu gidene kadar kavrulur, lahanalar tencereye konur kapak kapatılır.
- 3 dakika sonra alttan üste kaşıkla karıştırılır tekrar kapak kapatılır 2 dakika sonra tekrar açılarak üzerine çıkacak kadar ılık su ilave edilir.
- 2 yemek kaşığı pirinç de güzelce yıkanarak ilave edilir, karıştırılır tencerenin kapağı kapatılır.
- Kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır lahanalar yumuşayana pirinçler iyice şişip pişene kadar 20-25 dakika pişirilir tuzu kontrol edilir. Salçalardan dolayı damak tadına göre ilave edilir kalan zeytinyağı ilave edilir karıştırılır.
- 5 dakika sonra altı kapatılır düdüklüde daha kısa sürede pişirebilirsiniz servis esnasında yemek tabağınıza 5 yemek kaşığı süt, kırmızı pul biber ile ya da acı turşu ile servis edilir afiyet olsun

Not 1. Yemeğin tamamı bitecekse yarım su bardağı süt dökülerek bir taşım kaynatılır öyle servisi yapılır eğer tenceredeki yemek bitmeyecek ise servis tabaklarına arzuyla göre süt koyularak servis edilir, çünkü beklediği zaman tuzdan dolayı kesilme yapılabilir.
Not 2. Bu yemek tavuk eti ile ya da kırmızı ekledi ne yapılabilir o şekilde hazırlamak için önce etler sotelenir daha sonra sırasıyla soğan ve lahanalar ilave edilerek pişirilir öyle de güzel olur afiyetler olsun

Zeytinyağlı Kapuska (Lahana Yemeği) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı