
Zeytinyağlı Kapuska Tanımı İçin Gereçler
- Yarım lahana şayet büyükse çeyrek koyun
- 1 baş kuru soğan
- Yarım fincan pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Su
Zeytinyağlı Kapuska Tanımı Yapılışı
- Lahanayı uzun şeritler halinde kesip yıkayın .
- Soğanıda yemeklik doğrayıp zeytinyağında hafif öldürün.
- Akabinde lahanaları atıp kapağını kapatın .
- Lahana buharda erisin biraz .
- 5 -6 dk sonra açıp salçasını, tuzunu, isterseniz karabiber ve kırmızı biberini koyup onunlada kavurun .
- Üzerini tam geçmesede olur suyunu koyun .
- Su kaynayınca pirinçide atıp kapağını kapatarak pişirin, artık servise hazır afiyet olsun ❤.